#על חוט השערה
- אור שוקרון
- Jul 10, 2016
- 3 min read
כדי להצליח באיפור לא מספיקים רק מוצרים טובים, צריך לדעת לבחור גם כלי עבודה. איך בוחרים מברשת טובה, כמה זה עולה לנו והיכן? מדריך המברשות המלא.
בימים האחרונים פנו אליי מספר נשים וביקשו להתייעץ עמי ברכישת מברשות איפור. כששאלתי אותן מה דעתן על התוצרת שהוצעה להן רובן ככולן חשו שהמחירים שהוצגו להן מופקעים והן נאלצות לרכוש מברשת אחת טובה כי סט של מספר מברשות יגרור הוצאה של מאות שקלים ואף אלפים, כן כן.
שאלו האם לרכוש - לא! לא קונים.
למה? זו התשובה - מברשת מייקאפ מספר 132 של MAC. בארץ - 221 ש"ח דרך האינטרנט - 168 ש"ח כולל משלוח

יש אין ספור מותגי איפור וטיפוח שמוכרים את תוצרתם ישירות לצרכן ויש כאלו שמוכרים את המוצרים שלהם אם תרכשו את המוצרים ישירות מהספק תוכלו לצמצם בין 30% ל 50% מסך העלות של המוצר. זה אפשרי וזה פשוט יותר ממה שאתן חושבות. באייטם הזה נתמקד במברשות אך בהמשך אציג גם דוגמאות למוצרי איפור בסיסיים כמו מייקאפ (טורים הבאים).
יש עולם שלם של מברשות - איילנר, גבות, עיניים, שפתיים, פיסול ועוד לחברות האיפור ואלו מוכרות לנו את המוצרים במחירים מופקעים. גם MAC ובובי בראון, ועוד. לאייטם הזה, לצורך ההשוואה, בחרתי להתמקד במברשות מייקאפ \ קונסילר וסומק.
את המחירים שתראו בהמשך לקחתי ישירות מהאתרים הרשמיים של חברות האיפור. השתדלתי לדגום את מירב המברשות לכל מותג, אך מכוון וישנן עשרות מברשות אני מציגה טווחי מכירים ולא עלות סופית. יש להתייחס למחירים בזהירות הראויה לצורך השוואה רוחבית וקבלת מושג מה טווחי העלויות.
ראשית נתחיל עם מותגים הקיימים בארץ ורובכן מתפתות לרכוש הן מחוסר ידע והבנה והן מאילוצי נוחות. כאמור, אני מתייחסת למברשות בסיסיות, כאלה שרוב הנשים בישראל מחזיקות גם אם הן אינן פריקיות שלאיפור.

**זוהי רשימה מאוד מצומצמת של מותגים הקיימים בארץ, אם אתן מתלבטות בנוגע למותג שאינו קיים ברשימה ורוצות להתייעץ, מוזמנות ליצור עמי קשר.
לפני שאתייחס לחלופות זולות חשוב לייצר הבחנה בין מברשות משיער טבעי למברשות משיער סינטטי.
ההנחה הרווחת היא שמברשות בעלות סיבים סינטטיים הן בהכרח פחות טובות ו\או פחות איכותיות ממברשות בעלות שיער טבעי. התשובה לכך היא - שטויות במיץ עגבניות. שיער טבעי, מעבר להיותו לא מוסרי (לפחות עבורי), נועד לשימוש עם מוצרים יבשים בלבד. מוצרים שומניים או חלק מהמותגים שציינתי מעלה עושים שימוש בשיער פוני, אם אתן חיות עם זה בשלום - אשריכן. אני ממליצה, על כל מקרה שלא יהיה, לפני שאתן רוכשות מברשות לשאול את המוכרת האם המברשת מכילה סיב סינטטי או שיער אמיתי.
מברשות בעלות סיבים סינטטיים מאפשרות שימוש כפול ולעיתים משולש בכל מברשת. כלומר, תוכלו למרוח מייקאפ ולפדר את הפנים באותה המברשת (אם היא נקייה ויבשה כמובן). יש מותגים זולים שבאמת מוכרים מברשות סינטטיות לא איכותיות כמו סקארה, wow וכד' אבל אלו המיעוט. בקרליין לדוגמא כלל המברשות, וחבל שאין הרבה כאלו, עשויות מסיבים סינטטיים והמברשות נהדרות!
אם זה לא שכנע אתכן לעבור למברשות סינטטיות הקשיבו נא לדבר הבא. מברשות סינטטיות טובות שמיוצרות בחברות או עבר חברות מתמחות , בדרך כלל יראו בצורה הזו -

הסיבים הלבנים ימרחו את החומר בצורה שווה ואחידה. הסיבים השחורים, שהם צפופים וכבדים יותר, ידחפו את החומר החוצה מה שיבטיח שימוש נכון בחומר ללא בזבוז מיותר.
את ההעדפה שלי כמאפרת אתן בטח כבר מנחשות. סינטטי.
בואו נתמוך במותג ישראלי כחול לבן, שבלי קשר לערכים הציוניים, הוא פשוט נהדר - קרליין. ממליצה בחום.
המינוס היחיד - קולקציה מאוד מצומצמת.
דיברנו לפני כן על מותגים הקיימים בישראל וטווח המחירים שלהם, להלן רשימה חלקית של מותגי איפור הקיימים בעולם וניתן לרכוש אותם דרך האינטרנט. כל המותגים שמצוינים בהמשך הם מותגים טובים ומוכרים. חלקם נחשבים מותגי דראגסטור, אבל who cares?! הם טובים וראויים ומתאימים לכל כיס.
**המברשות הקסומות שלי - ממליצה בחום
לראיה, אלו הן בנותיי>>
תתחדשו יקירות!תרגישו חופשי לשאול שאלות ולשתף מה מעניין אתכן. נתראה בטור הבא....


Comments